Ukratko

#Stop Agencija

Naši davni počeci u prošlom stoljeću, usponi i padovi…Uglavnom – usponi:)

Historijat

Počeci još tokom devedesetih…

Agencija Stop.d.o.o Zenica je počela sa radom još davne 1996. godine, prvo kao mala radionica frizera i kozmetičara, da bi uskoro uvrstila u svoj rad i šivanje i modni dizajn.

Uporedo s tim, Stop d.o.o je napravio i najuspješniju manekensku agenciju u Zenici, MA Lace, koja je prva organizirala sva velika modna dešavanja u Zenici: prva je napravila Fashion Week, nešto što je za Zenicu do tada bilo nezamislivo; prva je dovela velike modne kreatore iz BiH i inostranstva; prva je organizirala izbore svjetskih top modela, Metropolitan i Ellite, a i jedina je agencija iz Zenice ( moguće i BiH ) koja je osvojila međunarodnu nagradu za svoj rad: prva nagrada na Internacionalnom festivalu mode i muzike u Budvi, 2006. godine, gdje je predstavila kolekciju Emine Husedžinović, jedne od najpoznatijih modnih kreatorica BiH.

Agencija širi djelatnost

Kroz Stop.d.o.o su prošla najpoznatija lica mode, uključujući tu i frizure i make-up, pa je Agencija proširila svoju djelatnost i na organizaciju drugih dešavanja u gradu, ali i širom Bosne i Hercegovine. Organizirani su mnogi eventi u Sarajevu, revija Mure iz Slovenije, učeće na svim sarajevskim dešavanjima mode, snimanje kataloga za Alma Ras, ali i gostovanja po festivalima u Goraždu, Visokom,  u Crnoj Gori i druga.

U okviru Intertours agencije je organiziran Međunarodni festival mladih još od ratnih dana (počeo najprije kao PRVI FESTIVAL “Djeca pjevaju hitove”) koji je stekao neizmjernu popularnost i prerastao u izuzetan autorski festival mladih. Stop d.o.o se pridružio organizaciji i zajedno sa Intertoursom (koji je poslije postao sastavni dio Stop-a d.o.o i predstavljaju sada jednu firmu) nastao je najveći muzički događaj Zenice, trodnevni festival pjesme, u čijem su sklopu bile:

BH POP

1. noć : BiH Pop festival, uz izvođenje autorskih pjesama bh muzičara, pisanih baš za tu priliku, gdje su se birale tri pobjedničke pjesme koje bi se plasirale u drugu noć Festivala. Najbolji bh autori su pisali pjesme za ovaj događaj, a posljednji nagrađeni je bio Armin Šaković.

Europop

2. noć : Internacionalni festival pop muzike, kroz koji su prošle sve zemlje Evrope i u kojem su nastupili tada nepoznati mladi izvođači, od kojih su mnogi postali velika muzička imena: Karolina Gočeva iz Makedonije, Luka Nižetić iz Hrvatske, Maja Šuput, Dženan Jahić i drugi.

Radijski Festival

3.noć : BH Radijski festival, jedina noć gdje se nisu izvodile nove pjesme, već najpopularniji hitovi te godine i birala se pobjednička pjesma. Kroz ovu noć su prošli gotovo svi najslavniji pjevači ili grupe ex Jugoslavije, kao i svi najpopularniji pjevači iz BiH.

Na festivalu su, između ostalih, bili:

Sva najveća imena estrade sa balkanskih prostora, uključujući najveće bh zvijezde, Dinu Merlina, Harija Varešanovića, Kemala Montena, Laku, SMS, Deena Backovića, Kiceta, Almu Čardžić, Dženana Jahića, SMS, Feminnem, Borisa Režaka, Reginu i mnoge druge.
Iz drugih država bili su: Željko Joksimović, Toše Proeski, Marija Šerifović, Toni Cetinski, Goca Tržan, Dženan Lončarević, Karolina, Leo, Massimo Savić, Jocques Houdek, svi pobjednici takmičenja za pjesmu Eurovizije u svojim zemljama, poput No Name i mnogi drugi…

Mnogi Zeničani i danas sa nostalgijom gledaju na te dane, jer se posljednji festival održao 2008. godine. Sponzor festivala, Najmenadžer BiH i jugoistočne i srednje Evrope, nije više mogao sam snositi ogromne troškove smještaja i organiziranja tog trodnevnog festivala nove kao i najpopularnije muzike, a niko od nadležnih nije imao sluha da podrži takav događaj, iako su desetine hiljada Zeničana besplatno uživale u tri dana savršenog muzičkog spektakla.
Agencija Stop nije odustala od tog eventa i, ukoliko nađemo sponzore, događaj je lako nastaviti.
Dino Merlin sa nagradom i ključevima upravo dobivenog auta kao dio nagrade posljednjeg Radijskog festivala.
Galerija slika

Još nekih od učesnika.

Slike još nekih od učesnika Festivala koji je okupio na jednom mjestu sve najpopularnije zvijezde Regije. Ono što nijedan festival nikada prije ili poslije nije mogao…
Ukoliko ima zainteresiranih sponzora, bilo za obnavljanje zeničkog Fashion Weeka ili Festivala, cijela ekipa je spremna da to brzo oživi. Još uvijek su u Agenciji sve osobe koje su zamislile i sprovele te evente, a imamo i sve kontakte sa akterima događaja. Samo nas nazovite…

A o nama sada

Javite se ako možete pomoći da se pokrene najbolji Festival ikada –
Radijski festival!

Ili ako imate fotografije sa bilo kojeg od navedenih evenata. Bit ćemo zahvalni…